Pravi muskarac

„Pravi muskarac je onaj koji gleda druge zene i misli: ‘Moja je najbolja’.“

-Ako muskarac gleda druge zene i pravi poredbu samo pokazuje da jos uvek nije siguran da je njegova zena najbolja. Kad pravi muskarac ima zenu pored sebe, on donese svesnu odluku da je ona najbolja za njega. Takav vise ne gleda druge, vec se u potpunosti posveti svojoj zeni.

——————————–

„Navikne čovjek na sve.. Da živi sa pola duše.. Da stvara neki svoj svijet.. U koji smješta svoje snove.. Maštanja.. Želje.. Navikne da preboli ,nepreboljeno.. Da izdrži ,neizdrživo.. Navikne da se tuđoj sreći raduje.. Da hoda na vrhovima prstiju, da ne bi tugu probudio.. Navikne da čuva dijete u sebi.. Nedajući mu da odraste.. Da se slomi bez buke.. I opet iznova sastavi.. Da se poput trave, kada ga zgaze,ispravi.. Navikne čovjek na sve…“

– Divan nacin izrazavanja. Veoma lepo receno. Ipak, nisu tu u pitanju toliko navike, koliko sam proces sazrevanja, koji postizemo kroz razlicite zivotne teskoce. One nas neprestano primoravaju da se suocavamo s arogantnoscu vlastitog ega. Da svoj znacaj i vrednost stavljamo u proporcionalniju srazmeru s univezumom koji nas stvara i odrzava. Tako dobijamo dublji uvid i razumevanje koje nam pomaze da se oporavimo i ocvrsnemo i time spremnije docekujemo nova iskusenja.

———————-

-Niko od nas ne moze u potpunosti dosegnuti istinu jer ona nije ogranicena ili konacna, vec je smisaona sustina zivota, samim tim i nase svesti. Zbog toga se zajedno s nama, kao i svim izvan nas, neprestano produbljuje i razvija. Razlog zasto postoje razlicite, pa i protivrecne istine i shvatanja je taj sto svako od nas dosegne razlicitu dubinu ili stepen istine. Zato i vidi drugacije. Morem nazivamo vodu koja je duboka samo nekoliko centimetara u plicaku, kao i vodu koja je duboka nekoliko stotina ili hiljada metara na pucini. Voda je ista, ali je dubina razlicita. Isto je i s istinom. Neko je otkriva povrsno. Neko prodire dublje u nju. Time se dobija i njeno razlicito sagledavanje, tumacenje ili shvatanje. Dok je u plicaku sve jasno i prozirno, ali bezivotno, dotle pasivna tama dubine skriva tajni zivot i smisao.

————

„Ne forsiraj druge da ti naprave mjesta u svom zivotu…Da su svijesni koliko vrijedis sami bi ti ga ponudili.“

– Ako neko pokusava na silu da udje u neciji zivot, onda je njegova vrednost zaista diskutabilna. Istinski vredan covek nikad nikog ne forsira da mu pravi mesto u zivotu.

Komentari:

http://forum.krstarica.com/entry.php/45866-Pravi-muskarac

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s