Rizik

Zxy: “A kako u tom kontekstu tumačiti izreku „ko reskira…profitira“ koja je danas aktuelna više nego ikada.Koji su preduslovi za takvu odluku potrebni a mnogi su baš sa tim postali uspešni.”

-Da. Rizik takodje ponekad vodi do uspeha. Ali, mislim da i tu postoje neka pravila. Pre svega, zavisi kakav je rizik, sta se rizikuje, itd.? U svakom slucaju, riziku se treba prici s oprezom i dobro razmotriti sve moguce ishode. Naravno, u svemu tome kljucnu ulogu ima personalnost svake osobe, njene sklonosti, kao i definisanje samog pojma uspeha.

Za neke ljude su materijalne vrednosti iznad porodicnih, moralnih ili humanih, dok neki opet daju prednost ovim drugim. U nekom riziku sanse za uspeh su vece, u nekom manje. To isto se odnosi i na gubitak. Negde gubitak moze biti ogroman, negde manji, itd. Mislim da je u riziku takodje potrebno izvrsiti odredjenu emocionalnu reviziju. Sta se stvarno rizikuje? Kako ce se neko osecati ako izgubi to sto ima ili ako dobije to sto nema?

Svaki rizik nosi sobom znacajnu promenu, cesto s drugacijim nacinom zivota i ponasanja. Da li je osoba stvarno spremna na to ili ne? U nekim slucajevima rizik zaista moze biti vodjen intuicijom ili nekom unutrasnjom vizijom u kojoj osoba oseca da ce sve biti u redu i da je rizik neophodan korak koji mora da preduzme da bi ostvarila konstruktivne promene u svom zivotu. Dakle, rizik je izuzetno kompleksan i sve zavi od osobe, vrste rizika i situacije koje u izvesnom smislu mogu predstavljati smernicu za njegovo peuzimanje.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s