Ženin vrisak u snu spasio mašinovodju

Vernon Wray iz Cloverdale, Western Australia nije u stanju da objasni kako se desio sledeći incident, ali je siguran da mu je spasio život. Slučaj se desio pre više godina dok je radio u Rodhesia na železnici kao mašinovodja. U ranim jutranjim časovima dok je vozio kroz monotoni pejzaž Dett Straigh, Vernon je zajedno s ložačem zadremao. Odjednom je u snu začuo vrisak njegove žene koja je vikala: „Vernon! Vernon! Probudi se!

On se momentalno uspravio u svom sedištu i prvo što je onako bunovan video bila je crvena boja. Bez razmišljanja je počeo da koči i tek tada je shvatio da je ispred njega crvrni signal koji ga upozorava da se na njegovoj liniji nalazi drugi voz.

I kako sam kaže, dok mu je srce lupalo, a kočnice škripale činilo mu se da se voz užasno sporo zasutavlja. Ipak, je uspeo da se zaustavi uz sami signal. Da nije čuo vrisak njegove žene u snu naleteo bi na drugi voz s katastrofalnim posledicama.

Ali što je najinteresantnije u svemu tome je da je njegova žena, koja se u to vreme nalazila 225km. od njega takodje spavala i u snu videla čitav incident. Ona se seća da mu je govorila da se probudi i da ju je njen vlastiti vrisak i probudio.

Mada se osećala nelagodno, uspela je samu sebe ubediti da je to samo bio ružan san sve dok je on idučeg dana nije nazvao telefonom i rekao šta se desilo. Na njih je incident ostavio snažan utisak za kojeg Vernon kaže:
„We still puzzle over what happened that night. How could my wife possibly have seen, while asleep, an event that was occurring so far away? And how did she manage to project her voice over that huge distance, to warn me?“

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s